Nintendo Wii gelanceerd in Nederland

De Nintendo Wii wordt vrijdag 8 december officieel gelanceerd in Nederland en de rest van Europa. Veel winkels hebben de console echter al verkocht en het zal lastig worden om nog een apparaat in het bezit te krijgen.

Met de console hoopt Nintendo een nieuwe doelgroep aan te trekken. "We richten ons hiermee ook op de gezinnen van dertig plus. En op de non-gamers. Je ziet namelijk dat de spellenwereld verandert. Waar vroeger vooral mannen tussen de 7 en 25 jaar speelden en van de gamers slechts 20 procent vrouw was, zie je nu dat we naar een 50/50 verdeling gaan. Bovendien zie je ook steeds meer ouderen gamen", zegt marketingcommunicatiemanager Frank Rittinghouse. De console is namelijk totaal anders dan de andere consoles die op de markt verschijnen.

Dat komt omdat de controller bewegingen detecteert. Daardoor maakt de gebruiker bij een tennisspel ook echt tennisbewegingen voor de televisie. Ook voel je door de trilfunctie de bal aankomen en hoor je door de luidspreker in de controller dat je de bal geraakt hebt. Ook is er een verlengstuk, genaamd de Nunchuck, waardoor het mogelijk wordt om met twee handen te spelen. Dan kan je bijvoorbeeld met twee handen boksen of een zwaard met schild gebruiken. Let er wel op dat je het polsbandje goed vastmaakt, anders kunnen er ongelukken gebeuren. Op grafisch gebied loopt de Wii wel ver achter op de concurrerende consoles XBOX 360 en PlayStation 3.

"We hadden inderdaad graag gewild dat we vóór Sint de Wii konden lanceren, maar we zijn toch onderdeel van een Europese organisatie en die richt zich op Kerst", aldus een woordvoerder van Nintendo. In de Verenigde Staten en Japan is het apparaat enkele weken eerder uitgebracht. De Wii kost 249 euro: daarvoor krijg je de console, het spel Wii Sports, de Wii-afstandsbediening en de Nunchuck. De Wii is een stuk goedkoper dan de concurrerende apparaten.

Voordeel van de Wii is dat ook GameCube-spellen erop werken. Bovendien kan het apparaat aangesloten worden op het internet, waardoor het mogelijk is om spellen te downloaden. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om op het internet te surfen en het nieuws en weer te bekijken op de console. Tussen het Wii spelen door kom je dan toch nog aan de benodigde FOK!frontpage headlines toe.De Wii-mote en de Nunchuck

Voor meer nieuws over games kun je terecht op FOK!games!