Aanhoudingen in zaak afgeknipte pink

Icoon PolitieDe Belgische politie heeft maandagochtend twee verdachten gearresteerd voor een overval in Delft waarbij de rovers bij een 21-jarige man een pink afknipten. De vermoedelijke daders werden aangehouden in Dendermonde en Antwerpen. Een derde verdachte zat al in de cel en is ook officieel in verdenking gesteld.

De mannen zijn 22, 23 en 28 jaar oud en allemaal van Belgische afkomst. Ze worden ervan verdacht dat ze op 29 mei van dit jaar een woning aan de Elzenlaan in Delft overvielen. Daarbij knipten ze de pink van jongeman af. Ook het haar van zijn 22-jarige vrouw werd gekortwiekt. De verdachten blijven voorlopig op hun uitlevering wachten in een Belgische cel.

De politie vermoedt dat de overval te maken heeft met concurrentie in de anabolenmarkt. Waarschijnlijk dachten de daders dat de Delftenaren achter een lab zaten met de naam "Feralab". De politie benadrukt echt dat ze geen enkel bewijs hebben gevonden dat de slachtoffers iets met anabolen te maken hebben. Het onderzoek is nog in volle gang. Mogelijk worden nog meer verdachten gearresteerd.

Met dank aan Moniek2006 voor het bericht