'Feyenoordvoorzitter treedt af'

De voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, treedt hoogstwaarschijnlijk binnenkort af. Hiermee komt hij tegemoet aan de wens van een onderzoekscommissie, die de organisatiestructuur van de Rotterdamse voetbalclub de afgelopen weken doorgelicht heeft. Of het aftreden ook be´nvloed is door de veelvuldige protesten van de harde kern van Feyenoord tegen de voorzitter, is niet bekend.

De commissie, onder leiding van oud-voorzitter Gerard Kerkum, stelt voor Feyenoord een nieuwe organisatiestructuur voor, waarin de huidige Raad van Commissarissen vervangen wordt. Van den Herik heeft zich met de andere commissarissen solidair verklaard. Op 11 december is de algemene aandeelhoudersvergadering van de club; daar zal hij zijn positie waarschijnlijk neerleggen.

Jorien van den Herik is overigens allesbehalve populair bij de supporters. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de slechte sportieve prestaties van dit moment. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de slechte financiŰle situatie waarin de club verkeert. Die situatie is mede te danken aan een enorme lening die de club afgesloten had bij een buitenlands bedrijf waarin Van den Herik aandelen had. Die lening kende een woekerrente van 12 procent.


Jorien van den Herik