Grote brand in Engelse vuurwerkfabriek

Icoon RampIn de Britse streek East Sussex is een grote brand uitgebroken in een vuurwerkfabriek. De fabriek ligt nabij het kleine dorpje Ringmer op een industrie gebied. Brandweereenheden uit geheel East Sussex zijn uitgerukt naar de lokatie van de brand.

De politie heeft de brand als een groot incident verklaard en is begonnen met de evacuatie van buurtbewoners. Volgens enkele ooggetuigen is de rook van de brand van kilometers verderop waar te nemen. Op het moment van schrijven zijn er zes ambulances, tien brandweereenheden, en een traumahelicopter ter plaatse.

De broer van de eigenaar verklaarde aan de pers een enorme knal gehoord te hebben en dat hij en zijn broer de fabriek veilig hebben kunnen verlaten. In de buurt zijn de ramen bij veel huizen gesprongen en een omwonende vertelde de pers dat ze vlak voor de explosie vuurpijlen zag afgaan.

Er is momenteel nog geen informatie over het aantal gewonden of dat er doden zijn gevallen. Een woordvoerder van de politie verklaarde dat er "een explosie heeft plaats gevonden en gewonden zijn gevallen".

Update 23.20
Intussen is bekend dat twee brandweerlieden zijn omgekomen bij de bestrijding van de brand. Tevens zijn er 12 gewonden gevallen, waarvan enkele ernstig. Er is een ware vuurwerkshow te zien door vuurpijlen die door de brand aangestoken worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Grote 'paddenstoelwolk' waargenomen boven fabriek


Met dank aan michael2- voor de submit.