Feyenoord-hooligans net 'wilde beesten'

Rotterdam staat dankzij de Feyenoord-hooligans die in Nancy tekeer gingen weer vol op de Europese kaart. De beelden werden door alle tv-stations uitgezonden en '''Ze gingen tekeer als wilde beesten'', zo kopte de gazet van Antwerpen gisteren. De krant haalde daarmee een uitspraak aan van de Tsjech Jaroslav Dudl, de officiële Uefa-waarnemer bij het duel tussen Nancy en Feyenoord.

Dudl, die al jaren waarnemer is voor de Uefa, deed zijn uitlatingen in een interview met het Tsjechische persbureau CTK. Daarin weerspreekt hij ook de stelling van het bestuur van Feyenoord dat de rellen alleen werden veroorzaakt door hooligans en niet door de 'officiële' Feyenoord-fans. ''Binnen gingen ook degenen tekeer waarvoor Feyenoord instond.''

Volgens Dudl heeft de Franse politie echter wel een fout gemaakt door circa 500 Feyenoord-aanhangers, die zich zonder kaartjes voor het stadion bevonden, naar binnen te laten. ''Men ging er kennelijk vanuit dat de onrust anders in de straten door zou gaan en koos voor de in zijn ogen minst erge oplossing'', aldus Dudl.

In Rotterdam vrezen ze ondertussen de straf die de Uefa gaat opleggen. Waarschijnlijk wordt die komende donderdag bekend gemaakt. Daarbij wordt ook het bierincident in de thuiswedtrijd tegen Blackburn Rovers meegenomen. De Rotterdamse club wacht mogelijk een hoge geldboete en zware sancties zoals het spelen van wedstrijden zonder publiek en in het ergste geval: uitsluiting van het Europese bekertoernooi.