Yvon Jaspers veilt Televizierster voor goed doel

Yvon JaspersKRO-medewerkster Yvon Jaspers gaat de door haar gewonnen zilveren Televizierster veilen voor een inentingsactie van de KRO en Memisa/Cordaid op Papoea-Nieuw-Guinea. De presentatrice van het programma Boer Zoekt Vrouw hoopt dat het sieraad veel geld oplevert voor de zogenoemde Prikactie, die van 10 tot 17 december loopt. Dat meldde een KRO-woordvoerster woensdag.

Jaspers hoopt dat de ster minimaal 1000 euro zal opleveren. Yvon: "Dat zijn dan in elk geval al tweehonderd kinderen die geprikt worden! Ik realiseer me heel goed dat ik een prijs weggeef die ik van de Nederlandse kijker heb gekregen. Ik ben er nog steeds enorm trots op en ik hoop natuurlijk dat iemand in Nederland deze prijs, die voor mij van grote emotionele waarde is, voor veel te veel geld gaat kopen. Want het gaat om meer dan 11.000 kinderen die elk jaar doodgaan."

Ook andere KRO-prominenten bieden artikelen ter veiling aan. Die verloopt via nederlandtekoop.kro.nl. Op 2 december wordt de veiling geopend. Bieden kan tot 12 december.