Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 14

Icoon EredivisieVeel doelpunten en verrassende uitslagen dit weekend. PSV won gemakkelijk met 5-0 van FC Utrecht. Kluivert maakte in de slotfase zijn rentree na een blessureperiode van twee maanden. Ook AZ won, na twee doelpunten in de laatste tien minuten, met 3-1 in en tegen Heerenveen. De Alkmaarse club stijgt door de overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst.

Ajax leed een pijnlijke nederlaag bij Sparta: 3-0. Sneijder werd na dertien minuten van het veld gestuurd met een rode kaart wegens een in de ogen van de scheidsrechter te felle reactie op een net daarvoor ontvangen gele kaart. Feyenoord verging het vandaag niet veel beter. De Rotterdammers verloren in Nijmegen bij NEC met maar liefst 4-1.

Nummer laatst ADO Den Haag wist verrassend te winnen bij nummer zes FC Groningen. Het werd in Groningen 5-2 voor ADO. RKC Waalwijk, na vandaag op de laatste plaats, verloor met 3-1 van Willem II. Sparta, dat dus won van Ajax, heeft zich inmiddels op vijf punten afstand gespeeld van RKC en ADO en bezet de zestiende plaats.