Noodlanding op Duitse snelweg

Icoon BuitenlandsEen tweemotorig vliegtuigje heeft vrijdagmiddag een noodlanding moeten maken op een drukke autosnelweg in Duitsland. Het propellervliegtuigje had last van motor- of brandstofproblemen waardoor het gedwongen werd tot de noodlanding. Helaas mislukte de noodlanding en kwam het toestel, met drie inzittenden, terecht tegen een viaduct op de snelweg A52 bij Essen in Duitsland.

Na de klap tegen het viaduct viel het vliegtuigje op een auto, waarop een ravage ontstond bij de aansluiting Haarzopf, ter hoogte van Kettwig, ten zuiden van Essen. Bij het ongeluk raakten in totaal zes personen gewond. De piloot van het toestel bleef nagenoeg ongedeerd, de twee vrouwelijke inzittenden, 32 en 42 jaar, raakten zwaar gewond. Ook vier inzittenden van twee personenwagens en een vrachtwagen raakten gewond volgens de autoriteiten.

De landingsbaan van het vliegveld waar het toestel naar onderweg was, Essen-Mülheim, ligt parallel aan de snelweg waar het toestel crashte. Rond middernacht gaf de politie de snelweg weer volledig vrij.

De gecrashte Piper PA-34 Seneca
Ravage door vliegtuigongeluk