Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (23/11)

Icoon UEFA CupVanavond speelden drie clubs uit de Eredivisie in het kader van de UEFA Cup, namelijk Ajax, Feyenoord en SC Heerenveen. De enige ploeg die niet in actie kwam was AZ. De Alkmaarders hadden namelijk een vrije avond.

Sparta Praag - Ajax 0-0
De ploeg van trainer Henk ten Cate speelde in een zeer matige wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Sparta Praag. De Amsterdammers speelden meer dan een helft met tien man. Urby Emanuelson kreeg in de 39e minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Ajax heeft uit de eerste twee wedstrijden van de groepsronde vier punten verzameld. De beste drie van de groep kwalificeren zich voor de volgende ronde. De Amsterdammers zullen het in de resterende duels nog op moeten nemen tegen Espanyol en Zulte-Waregem.

Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0
Ook Feyenoord kwam tegen Blackburn Rovers, in de eigen Kuip, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In de eerste helft domineerde Blackburn Rovers en kreeg via Nonda een aantal goede kansen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Rotterdamse ploeg wat meer in de buurt van het doel van de Engelsen. Angelos Charisteas had zijn vizier echter niet op scherp staan. Ook Nicky Hofs en Stein Huysegems waren niet trefzeker. Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord een groot aantal kansen, maar deze werden niet benut. Tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd kreeg Blackburn Rovers nog een goede kans, nadat Serginho Greene in de fout ging. Savage wist de bal niet achter doelman Henk Timmer te werken. Feyenoord moet het nu nog opnemen tegen Nancy en Wisla Krakow om plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Cup af te dwingen.

Parma - SC Heerenveen 2-1
Tenslotte wist ook SC Heerenveen de drie punten niet mee naar huis te nemen. Parma was met 2-1 te sterk. SC Heerenveen maakte meteen duidelijk dat ze wilde winnen in Italië. De ploeg van Gert-Jan Verbeek zocht nadrukkelijk de aanval op, maar de eerste kans was toch voor de thuisploeg. Dedic schoot op de paal. Toch bleven de Friezen de regie houden. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een treffer van Pranjic. Parma liet dit niet op zich zitten en wist enkele minuten later, via Budan, de stand weer gelijk te trekken. Nadat er ongeveer twintig minuten in de tweede helft waren gespeeld kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wederom was Budan trefzeker en scoorde met een mooie kopbal. De ploeg van Verbeek deed er alles aan om de stand opnieuw gelijk te trekken en een tweede doelpunt hing in de lucht. Toch hield de doelman van Parma zijn ploeg, tijdens een spannende slotfase, op de been.