Broer minister Verdonk schold Senegalees uit

Icoon OpmerkelijkDe broer van VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie heeft 130 euro boete gekregen voor het beledigen van een Senegalese man in zijn straat in De Meern, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. ''Ga terug naar je smerige apenland'', zou Ad Verdonk enkele weken geleden tegen het slachtoffer hebben geroepen.

Het slachtoffer van de belediging werd in zijn auto tot stoppen gedwongen door Ad Verdonk omdat die zich ergerde aan het rijgedrag. De vriendin van de Senegalees zegt dat Ad Verdonk haar vriend uitschold en discrimineerde. Haar vriend werd volgens haar uitgemaakt voor ''zwarte aap''. En wat hij hier moest met ''die kut-Franse auto''. De gemoederen liepen zo hoog op, dat de straat ervoor uitliep.

Ad Verdonk, die jarenlang commercieel manager van FC Utrecht was, laat in een reactie weten dat het verhaal van de Senegalees ''zeer eenzijdig'' is. Verder wilde hij geen enkel commentaar leveren. Als hij de boete niet betaalt, moet hij voor de rechter verschijnen.

Met dank aan SCH voor de submit.