Nederlanders willen grootste joint draaien

Een organisatie uit Amsterdam wil woensdag de grootste joint ter wereld rollen en daarmee in het Guinness Book of Records komen. Het is echter nog maar de vraag of er wat van de poging terecht gaat komen en of de poging wel zin heeft.

De joint zal bestaan uit een halve kilo wiet en moet een meter lang gaan worden. Het vorige record van een joint met een inhoud van 100 gram zou hiermee makkelijk verbroken worden. Thijs Verheij, lid van de organisatie, legt uit hoe de joint gemaakt moet worden om het record te kunnen breken. "Het gaat om de grootste purewietjoint, er mag dus geen tabak inzitten." Als de joint eenmaal af is, gaat de hens er in, aldus Verheij.

De organisatie hoeft niet te verwachten dat ze in het Guinness Book of Records komen, ook al zouden ze het record breken. Een woordvoerdster van het Guinness Book liet namelijk weten niet bij de recordpoging aanwezig te zijn. "Mensen roepen wel meer dat wij erbij zullen zijn, maar dit soort pogingen doen wij nooit."

De politie is niet blij met de recordpoging en heeft laten weten op te zullen treden als de hoeveelheid wiet niet overeenkomt met de toegestane hoeveelheid van 5 gram.

Grootste joint ter wereld
Een organisatie uit Amsterdam wil de langste joint ter wereld rollen