95-jarige vrouw studeert binnenkort af

De Fort Hays State University in de Verenigde Staten heeft net zoals elke andere universiteit jonge studenten, maar op deze universiteit is ook een student op leeftijd te vinden. Op Fort Hays zit namelijk een studente die de leeftijd van 95 jaar heeft bereikt.

Nola Ochs woont op een campus bij de universiteit en is vastberaden om haar studie succesvol af te ronden en haar diploma te behalen. Als dit haar lukt, zal ze binnenkort in het Guinness Book of World Records te bewonderen zijn als 's werelds oudste afgestudeerde student.

Nola sluit hiermee een lange periode van leren af. Al in 1930 begon ze met studeren op grappig genoeg dezelfde universiteit, die toen nog een andere naam had. In de jaren 70 volgde ze parttime colleges op een andere school. Uiteindelijk, na het volgen van een aantal colleges via internet, besloot ze om naar Fort Hays terug te keren om daar af te studeren.

Nola vindt het een hele eer om misschien wel 's werelds oudste afgestudeerde student te worden, maar nog mooier vindt ze het dat haar kleindochter bij de diploma-uitreiking zal zijn.

Nola Ochs, een 95-jarige student
Nola Ochs kan 's werelds oudste afgestudeerde student worden