Mediamagnaat ziet af van uitgave boek O.J. Simpson

Icoon MediaNa een storm van protesten heeft mediamagnaat Rupert Murdoch besloten af te zien van zijn plan een boek van de gewezen Amerikaanse footballster en B-acteur O.J. Simpson uit te geven. Ook een televisiespecial over O.J. Simpson is geschrapt.Dat heeft topman Murdoch van News Corp. maandag laten weten, aldus The Washington Post. Murdoch stelde dat hij in overleg met andere topmensen bij News Corp. tot de conclusie was gekomen dat het niet zo'n goed idee was om het project uit te voeren.

Onder de titel "Als ik het gedaan had, was het zo gebeurd" zou eind november het boek van Simpson zijn uitgekomen. In het werk doet hij hypothetisch uit de doeken hoe hij zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord zou hebben, als hij die misdaad tenminste zou hebben gepleegd.

Om zijn pennenvrucht de maximale publiciteit mee te geven, zou Simpson optreden in een interview dat in twee delen zou worden uitgezonden op Fox News. Simpson zou naar verluidt 3,5 miljoen dollar als voorschot hebben gekregen voor het boek.

O.J. Simpson ontkent al meer dan tien jaar dat hij de moorden heeft gepleegd. In 1995 werd hij vrijgesproken van moord. In een civielrechtelijke zaak oordeelde een jury echter dat hij wel verantwoordelijk was voor de dood van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. De jury veroordeelde hem tot het betalen van 33,5 miljoen dollar schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.