'Foto' gemaakt van Jack the Ripper

MisdaadVan de beruchte Britse seriemoordenaar Jack the Ripper, een altijd anoniem gebleven persoon die een spoor van bloed en angst achterliet in het Londen van 1888, is eindelijk een foto beschikbaar. Het betreft een door experts van Scotland Yard samengestelde montage foto. De experts maakten die op basis van bewijsmateriaal dat de moordenaar uit het Victoriaanse tijdperk heeft achtergelaten.

Een team van pathologen, historici en een geografische profiler reconstrueerden met behulp van moderne technieken het meest precieze portret ooit dat van Jack the Ripper is gemaakt. Het team analyseerde nauwkeurig de moorden en nam ook dertien getuigenissen van 118 jaar geleden onder de loep.

Jack the Ripper wurgde en verminkte vijf prostituees. Hij moet een man geweest zijn tussen de 25 en 35 jaar, 1.86 meter groot met een stevig postuur. ''Ons onderzoek wijst uit dat Jack the Ripper een angstaanjagend normaal persoon was, die in staat was tot gruwelijke daden'', aldus het hoofd van het analyseteam.Eindelijk 'op de foto'