Tweetal mishandelt ambulancepersoneel

Icoon BinnenlandsDe politie heeft twee inwoners uit Klazienaveen aangehouden die ervan worden verdacht in de nacht van zaterdag op zondag twee ambulancemedewerkers te hebben mishandeld en bedreigd. Dat meldde de politie zondag. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 21-jarige man.

De twee medewerkers van UMCG Ambulancezorg gaven in een woning in de Drentse gemeente medische zorg aan een onwel geworden 24-jarige man. De twee verdachten bevonden zich ook in het huis. Zij bedreigden de hulpverleners en schopten en sloegen hen. Ook werd de ambulance beschadigd.

Door de hulpverleners gealarmeerde agenten zagen hoe de ambulancemedewerkers achterna gezeten werden door de twee mannen. Zij overmeesterden de verdachten en namen hen mee naar het bureau.

Tijdens de aanhouding gedroegen de verdachten zich agressief tegenover de politie. De agenten doen aangifte van belediging en bedreiging. Het ambulancepersoneel is na aanhouding van de beide mannen teruggekeerd in de woning om zorg te verlenen aan het slachtoffer.

Koos Reumer, directeur van Ambulancezorg Nederland, vindt dit incident ontoelaatbaar en onbegrijpelijk. "Het is het zoeveelste incident in Nederland. Het moet nu duidelijk worden dat we dit niet tolereren." Reumer hoopt dat het tweetal snel wordt veroordeeld en zware straffen krijgt. "We moeten een voorbeeld stellen. Ik vertrouw er op dat dit ook gebeurt."