Nintendo Wii uitgekomen in VS

Icoon Games De Nintendo Wii is vanochtend uitgekomen in de Verenigde Staten. De eerste console werd op 00.01 uur verkocht in de Toys 'r' Us op Times Square in New York. Nintendo's topman Reggie Fils-Aime verkocht het eerste exemplaar aan een trouwe fan die meer dan 70 uur in de rij had gewacht. Opmerkelijk is dat de verkoop op een zondag begint. Bij het uitkomen van de Wii zijn er genoeg exemplaren beschikbaar.

De Wii is een console die vooral bedoeld is voor de zogenoemde 'casual gamer'. Dat zijn gamers die voor de lol spelen in plaats van het spelen erg serieus te nemen. De Wii is heel anders dan de concurrerende consoles PlayStation 3 en XBOX 360. De controller van de console reageert op beweging van de speler: zo kan je bijvoorbeeld de game Zelda: Twilight Princess spelen door de controller echt als zwaard te gebruiken. Ook kan je er bijvoorbeeld mee tennissen, vissen en baseballen. De Wii doet grafisch echter onder voor de andere consoles.

De console is bovendien een stuk goedkoper dan de concurrentie: het apparaat gaat in Nederland 250 euro kosten. Voor die prijs krijg je de game Wii Sports erbij. Op 8 december 2006 zal de nieuwe telg van Nintendo in Nederland verschijnen.De Nintendo Wii