RTV10 dreigt Talpa met juridische stappen

Talpa De regionale televisiezender RTV10 dreigt met juridische stappen tegen Talpa. Talpa gaat vanaf 16 december Tien heten, en RTV10 denkt dat er een naamsverwarring kan ontstaan. "Gezien de verwarring die ontstaat bij zowel de kijker als bij de adverteerder is het mogelijk dat RTV10 hierdoor stevig benadeeld wordt", zegt Rene Weijmans, directeur van RTV10.

Talpa-woordvoerder Marc van Hal voorziet geen problemen. "Ze kunnen altijd contact met ons opnemen. Een eventuele rechtszaak zien we met vertrouwen tegemoet", aldus van Hal. "De naam Tien die we al in ons bezit hadden, gaan we gewoon vanaf half december voeren. Daarnaast heeft RTV10 het cijfer 10 in de naam en dat lijkt eerder op TV10, de naam waarvan het SBS-concern eigenaar is, dan op Talpa’s Tien".

Talpa wilde de zender eigenlijk lanceren met de naam Tien. Daarna begon SBS een rechtszaak tegen de zender, omdat Tien teveel op TV10 zou lijken. Na een jaar van juridische gevechten, trok John de Mol aan het langste eind en mocht Talpa eindelijk de nieuwe naam voeren.