Cruise en Holmes trouwen vandaag

Icoon Showbizz Tom Cruise en Katie Holmes trouwen vandaag in het Italiaanse stadje Bracciano, op veertig kilometer afstand van Rome. Het 'droomhuwelijk' tussen beide sterren houdt de showbizzwereld al dagen in zijn greep.

De ceremonie wordt gehouden in de vijftiende eeuwse middeleeuwse burcht Castello Odescalchi. De ceremonie is voornamelijk aangekleed door Giorgio Armani. Zo heeft hij de jurk van Holmes gemaakt. Om de gasten niet in het donker te laten staan is er niet gekozen voor lampen, maar zijn 6000 kaarsen besteld. Deze kaarsen verspreiden de geur van koffie en rozen door de zaal. Het huwelijk kost ruim 1,5 miljoen euro. Er zullen veel sterren aanwezig zijn, waaronder Will Smith, Jim Carrey, Jennifer Lopez, Brad Pitt, Angelina Jolie, Steven Spielberg, John Travolta, Russell Crowe, David Beckham, Victoria Beckham, Brooke Shields en George Clooney.

Er wordt vanalles gedaan om het huwelijk buiten de pers te houden. Er is een groot tentdoek gespannen over de binnenplaats van de burcht, zodat er voor helikopters van de pers niets te zien is. Ook is het kasteel hermetisch afgesloten van de buitenwereld om een toestroom van fans tegen te gaan. De televisierechten van het huwelijk zijn voor 1,5 miljoen euro verkocht. Dat geld zal besteed worden aan een goed doel.

Beide sterren zullen de trouwdag baseren op de regels van de Scientology-kerk. Net als een normaal huwelijk gaat deze gepaard met ringen en huwelijksbeloften. Maar er zitten ook andere elementen in. Zo moeten beide partners elkaar beloven nooit naar bed te gaan voordat ruzie uitgesproken is. Het Scientology-huwelijk is niet geldig in Italië, dus moeten beide sterren daarvoor een apart burgerlijk huwelijk afsluiten.

Tom Cruise behoort tot de best betaalde acteurs van Hollywood. Hij is al twee keer eerder getrouwd, namelijk met Mimi Rogers en Nicole Kidman. Voor Holmes is het de eerste keer, al was zij eerder wel verloofd. Cruise en Holmes werden voor het eerst samen gefotografeerd in april 2005 in Rome. Een maand later gaf Cruise de liefde toe in een spektaculaire aflevering van de talkshow Oprah. Daarin sprong hij meerdere keren op de bank om zijn liefde voor Holmes te laten zien. Op 17 juni 2005 vroeg hij Holmes ten huwelijk onder de Eiffeltoren in Parijs. Op 18 april 2006 zou het paar de dochter Suri krijgen.Armani heeft het paar aangekleed