Gewonden bij busongeval Roosendaal

Icoon Ongeluk Bij een aanrijding tussen een bus en een vrachtwagen op de A58 zijn zaterdagochtend meerdere mensen gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van het busbedrijf zou het om zeker vijf mensen gaan. BN/DeStem spreekt over dertien gewonden, waarvan ťťn ernstig.

De inzittenden van de bus zijn volgens het busbedrijf werkzaam bij de Stichting Kinderopvang Middelburg. Ze waren samen met een andere bus onderweg naar een kerstmarkt in het Duitse Oberhausen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Roosendaal, waar momenteel aan de verlichting langs de weg wordt gewerkt. Daardoor was er maar ťťn rijstrook beschikbaar. "De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht maar het schijnt dat de vrachtwagen bij een wegversmalling op de A58 voor de bus is geschoten", aldus de woordvoerder van het busbedrijf.

Volgens BN/DeStem is ťťn van de passagiers, die op het moment van het ongeval koffie aan het rondbrengen was, door de voorruit van de bus heen geslingerd. De andere passagiers zouden vooral lichtgewond zijn.


De bus raakte door het ongeval zwaar beschadigd