Stem wijzer met de Stomwijzer

Icoon Internet Ben je niet ge´nteresseerd genoeg in politiek om de vragen van de Stemwijzer te begrijpen? Geen zin om je politiek te verdiepen, maar wil je wel snel een advies voor de verkiezingen van komende woensdag? Dan kan je het altijd proberen bij de Stomwijzer. De kiezer kan daar met enkele simpele muisklikken bepalen welke partij het beste bij hem of haar past.

Zo begint de site met een afbeelding van een koe. Daaronder volgen twee keuzes: "Lief, aaien!" of "Lekker, eten!". Een ander voorbeeld is een afbeelding van een bejaarde met de keuze "Tijd voor een spuitje" of "Fijn op bezoek". Op een komische wijze wordt de kiezer een stemadvies verstrekt.

De makers van de site hebben met hun grappige site wel een serieus doel. Ze willen laten zien dat kiezers zich niet zoveel aan moeten trekken van stemwijzers, campagnes, mooipraterij en spotjes op televisie. "Kiezers moeten kijken naar de basisstandpunten van partijen. Dan weet je precies op wie je moet stemmen", aldus siteoprichter Matthijs Braamhaar.