Wereldrecord dominostenen verbroken

Icoon Televisie Het wereldrecord dominostenen laten vallen is gebroken. In totaal heeft het team van Robin Paul Weijers 4.079.381 dominostenen laten vallen. Het spektakel 'Domino Day 2006' werd live uitgezonden op SBS6. Het commentaar werd verzorgd door Olav Mol en Leo Oldenburger. Zo'n 80 tot 90 miljoen Europeanen hebben het evenement live op televisie bekeken.

Het thema van de avond was 'Music in Motion'. Tijdens de show hadden alle projecten met muziek te maken. Zo werden Michael Jackson, Purple Rain, Tina Turner, de sixties, YMCA, disco, hiphop, klassiek, Oktoberfest en Britney Spears behandeld. Ilse de Lange plaatste eind september het eerste steentje en Kim Wilde had de eer om het eerste dominosteentje aan te tikken. Wilde gaf ook tijdens het vallen van de stenen een optreden.

De meeste projecten zelf gingen soepel om, maar er waren grote problemen bij de 'builder's challenges'. Dat zijn onderdelen waarbij de bouwers met een grote tijdsdruk een deel van de dominostenen nog neer moeten leggen. Bij de eerste 'builder's challenge' liet de Poolse Monika per ongeluk een rij dominostenen te vroeg lopen. Vervolgens opende een veiligheidsboom niet, waardoor 400 stenen niet omvielen. De tweede 'builders challenge' was goed uitgevoerd, maar opnieuw ging een veiligheidsboom niet open. Hierdoor vielen 4000 stenen niet.

Maar de derde en vierde challenge waren veel belangrijker, omdat het hierbij ging om veel meer stenen. De derde 'builder's challenge' mislukte ook: de Hongaarse Zita liet een rij stenen vallen, terwijl ze bijna klaar waren met het neerzetten van een rij op een draaiende cd. Uiteindelijk vielen toch enkele stenen, maar werden deze opnieuw geblokkeerd door een falende veiligheidsboom. Hierdoor bleven 40.000 stenen staan. De laatste 'builder's challenge' ging om 400.000 stenen. Als deze zou mislukken, dan zou de recordpoging in ieder geval mislukt zijn. Maar dat gebeurde niet. De Nederlandse Mark en de Duitse Sandra legden de steentjes op tijd neer. Niet alle 400.000 steentjes vielen, maar het record werd wel verbroken.