Duitse legt baby voor autowiel

Icoon BuitenlandsIn de Duitse hoofdstad Berlijn is een vrouw aangehouden die haar zwaargewonde baby voor een wiel van een geparkeerde auto had gelegd. Een oplettende burger wist net op tijd te voorkomen dat de kleine werd overreden, meldden Duitse media op gezag van de politie.

Een vrouw die op straat liep, hoorde opeens zacht babygejammer. Toen ze op de bron van het geluid afging, ontdekte ze tot haar ontzetting een zuigeling, die voor het achterwiel van een personenauto was neergelegd.

Het is nog onduidelijk of de baby nu zoveel langer zal leven. Het 6-maanden oude jongetje was levensgevaarlijk gewond aan zijn hoofdje en heeft een spoedoperatie moeten ondergaan. De zuigeling verkeert nog steeds in levensgevaar. Inmiddels heeft de politie via een opsporingsbericht zijn moeder weten te vinden. Over haar motief is nog niets bekend.

Het is de tweede gruwelijke babyvondst in de Duitse hoofdstad binnen een week. Zondag werd in de wc van een bouwmarkt een baby in een toiletpot gevonden. Een 23-jarige winkelmedewerkster had het kind op de wc ter wereld gebracht, en was weggelopen nadat ze de toiletpot met daarin de baby had toegedekt met de wc-bril.

Het jongetje had levensgevaarlijke verwondingen aan het hoofdje en ligt in het ziekenhuis. Artsen schatten zijn overlevingskansen gering. Ook de moeder, die de argwaan van haar collega's had gewekt nadat ze moeilijk lopend en met bloedsporen in haar kleding was teruggekeerd, ligt in het ziekenhuis.

Met dank aan YubYub voor de submit.