Man neemt 3 krokodillen mee in handbagage

Icoon Domme criminelen Een Filipijnse man heeft in een vlucht naar de Filipijnse hoofdstad Manilla drie krokodillen meegenomen in zijn handbagage. De reptielen zijn vijftig centimeter lang en kwamen aan het licht bij een controle na aankomst in Manilla. Dat hebben de Filipijnse autoriteiten gemeld.

Een woordvoerder van de Manila International Airport Authority heeft woensdag verklaard dat de organisatie geen idee heeft hoe de 50-jarige man de krokodillen mee kon nemen. De vlucht kwam namelijk uit Phnom Penh in Cambodja en daar had hij gecontroleerd moeten worden. Ook in de tussenstop in Singapore had de handbagagetas gecontroleerd moeten worden. Kennelijk waren beide controles niet genoeg om de man tegen te houden.

De krokodillen zijn bedreigde diersoorten en het importeren van deze dieren is verboden in de Filipijnen. De reptielen zijn overgedragen aan een departement dat zich bezig houdt met milieu en natuur. Dat heeft de luchthavenmanager Alfonso Cusi bevestigd. Hij beraadt zich op gerechtelijke stappen tegen de krokodillenman. De man probeerde eerder een licentie aan te vragen die het mogelijk zou maken om exotische dieren in te voeren. Teddy Aguir, die namens het vliegveld wilde dieren in de gaten houdt, stelt dat nadat deze aanvraag afgewezen werd, de man zonder licentie aan de slag is gegaan om de dieren te importeren.

Met dank aan test55 voor de submit.