Talpa heet vanaf 16 december Tien

TalpaTalpa gaat zijn naam veranderen. Vanaf half december zal de televisiezender van John de Mol de naam Tien gaan dragen. Een woordvoerder van Talpa heeft dat vandaag gemeld. Vanaf 16 december gaat de zender ook 24 uur per dag uitzenden.

Oorspronkelijk was het al de bedoeling van John de Mol dat de televisiezender Talpa de naam Tien zou krijgen, maar daarvoor stak SBS6 een stokje. SBS bezat namelijk de rechten op die naam. Onlangs nam John de Mol de naam over van SBS.

De naamswijziging is volgens Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV, een logische stap: "Sinds enkele maanden voeren we al een cijfer 10 rechtsboven in het scherm, om zo duidelijkheid voor de kijker te scheppen op welke voorkeurspositie de zender is te vinden op de afstandsbediening. Door deze naamswijziging zijn wij nog beter in staat de kijker hier vertrouwd mee te maken."

Aan het begin van dit jaar werd de naam Talpa, Latijns voor 'mol', ook al geschrapt als naam van de investeringsmaatschappij van John de Mol. Deze heet sinds 1 maart Cyrte Investments. Cyrte staat voor 'vaste waarde'.