Voetbal: Uitslag Nederland - Engeland

Icoon Nederlands ElftalMet Clarence Seedorf in de basisopstelling begon Nederland aan de oefenwedstrijd tegen Engeland. Aan Engelse zijde ontbraken diverse spelers, acht spelers meldden zich af bij bondscoach Steve McLaren. Ondanks de afzeggingen wist Engeland Nederland op 1-1 te houden. Van der Vaart wist de eer vlak voor tijd te redden.

Nederland begon redelijk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele kansen voor onder meer Robben, die door Engelse verdediging slalomde. Zijn schot kon echter door doelman Robinson gepareerd worden. De kopbal van Landzaat die daarop volgde, was niet zuiver genoeg om een doelpunt op te leveren.

Een fout van Boulahrouz werd door de Engelsen niet afgestraft waardoor het meer dan een half uur 0-0 stond. In de 37e minuut kwam Engeland toch op voorsprong door een doelpunt van Rooney. De aanvaller kreeg de bal over rechts aangespeeld van Joe Cole waarna hij de bal achter Timmer kon prikken.

De tweede helft begon met een aanvallender Oranje, hetgeen resulteerde in onder meer schoten van Van der Vaart en Seedorf. Gevaarlijk was het allerminst. Ook een combinatie tussen Robben en Van der Vaart leverde geen resultaat op, de handsbal randje zestienmeter werd door arbiter Michel niet bestraft.

De beste kans aan Engelse zijde was voor Rooney. Helemaal vrijstaand, vlak voor de ingevallen Stekelenburg, kwam de spits niet verder dan een slap schot. Een afstandsschot van Carrick even daarna ging rakelings naast.

Met nog vier minuten officiële speeltijd kwam Nederland toch nog op gelijke hoogte. Een corner kwam op het hoofd van Vennegoor of Hesselink die vervolgens doorkopte naar Huntelaar. Die laatste kopte de bal voor de voeten van Van der Vaart die de 1-1 binnen kon schieten. De slotfase leverde nog kansen op, één voor Nederland en twee voor de Engelsen, Gerrard, Lamard en Huntelaar wisten hun kans echter niet te verzilveren waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan totdat de scheidsrechter het genoeg vond en affloot.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.