KFC-logo vanuit de ruimte te zien

Icoon OpmerkelijkHet logo van de Amerikaanse restaurantketen Kentucky Fried Chicken is sinds vandaag net als de Chinese Muur met het blote oog vanuit de ruimte waar te nemen. In de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada bouwde KFC aan een gigantisch logo van "Colonel Sanders", de oprichter van KFC.

KFC is de eerste merknaam die vanuit de ruimte te zien is en daarmee tevens de eerste reclamecampagne die eventueel ook door toevallig passerende buitenaardse wezens is waar te nemen. Gregg Dedrick, de directeur van KFC, stelde in een verklaring dat KFC vereerd zou zijn als buitenaardse wezens voor KFC kiezen bij een bezoek aan planeet Aarde.

Het logo bestaat uit 65000 gekleurde tegels van elk ongeveer 33 centimeter breed en lang welke net als een puzzel naast elkaar gelegd zijn. De lokatie van het logo is ook opvallend: Colonel Sanders is namelijk te zien in de buurt van het beruchte "Area 51", een geheime militaire basis die vaak in verband wordt gebracht met UFO's en buitenaardse wezens.

Gregg Didrick verklaarde in ieder geval: "Als we vandaag bericht krijgen uit de ruimte dat het logo te zien was, of het nu van astronauten is of van buitenaardse wezens, sturen we een bestelling van onze beroemde kipmaaltijd naar boven."


Het logo gezien vanuit een vliegtuig