Agentes willen met rok de straat op

Icoon ShockingAgentes hebben onlangs een nieuwe politierok gekregen, die is bedoeld voor officiŽle plechtigheden. De dames vinden de rokken echter zo mooi, dat zij hem ook op straat willen aandoen. Daartoe druppelen de verzoeken bij de politievakbonden binnen.

De politietop vindt het idee onverstandig. Zo zouden intieme delen van het vrouwelijk lichaam openlijk zichtbaar kunnen geraken. Of in de woorden van politiewoordvoerder Cees den Bakker: "Een rok is lastig als je tijdens een actie onverwacht rare capriolen moet uithalen."

Daarnaast wijst de woordvoerder op een ander probleem: er zit geen 'knuppelzakje' aan de broek, waarin agentes een wapenstok kunnen stoppen. Duizenden rokken behoeven een aanpassing, wanneer deze op straat gedragen dienen te worden.

Minister van Binnenlandse Zaken, Johan Remkes, gaat in december met de vakbonden en korpschefs praten. Hij is de onrust over het nieuwe politieuniform meer dan beu. Een paar maanden geleden klaagden tientallen vrouwelijke agenten over nieuwe politieblouses, die te doorschijnend zouden zijn. De agentes zagen zich toen genoodzaakt om nieuwe, verhullende bh's aan te schaffen.