Mogelijk hoop voor Landis

Icoon Tour de FranceHet Franse dopinglaboratorium heeft een fout gemaakt bij het onderzoek naar het dopinggebruik van de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis. Dit vertelde de directeur van het instituut vandaag in de Franse krant "Le Monde".

Tijdens het onderzoek is schijnbaar iets misgelopen met de etiketten die op de urinemonsters van de wielrenner moesten. "Het identificatienummer van het B-staal dat de winnaar van de Tour de France 2006 afleverde, werd jammerlijk genoeg verkeerd genoteerd op het proces-verbaal van de tegenexpertise. Het nummer van het B-staal is 995 474, maar op het pv staat 994 474. Dat betekent niet dat het B-staal niet van Landis is, maar dat zal wel aangevoerd worden door zijn advocaten die voor vandaag nieuwe elementen in de verdediging van Landis hadden aangekondigd."

De directeur van het laboratorium trekt er echter niet zo zwaar aan. "Dit is een dactylofout, die de waarde van de analyse of de herkomst van het staal niet in twijfel kan trekken. Dit zijn nu eenmaal zaken die gebeuren"