Wilders: Academici moeten asperges steken

Geert Wilders, lijsttrekker van de Partij van de Vrijheid, heeft in een interview met NU.nl gezegd dat ook universitair geschoolden laag gekwalificeerd werk moeten doen om de kosten van de vergrijzing op te vangen. Als zij dit niet doen, dan moeten zij volgens Wilders hun uitkering verliezen.

"In wat voor decadente samenleving leven we als iemand die heeft gestudeerd niet voor zijn eigen brood zou moeten zorgen?", aldus Wilders. Iemand die hooggeschoold is, hoeft volgens hem niet per se hooggeschoold werk te doen. "Hij kan best achter de kassa gaan staan of asperges plukken. Er is niets mis met dat werk".

Wilders vindt de kosten van de vergrijzing een belangrijk onderwerp, maar vindt het fiscaliseren van de AOW en langer doorwerken geen opties om de kosten mee te betalen. Hij stelt dat vier miljoen mensen van een uitkering leven of zonder uitkering vrijwillig werkloos zijn. "Als er daarvan een paar miljoen aan het werk gaan, zouden een heleboel problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen", aldus de lijsttrekker. "Het is belachelijk dat we mensen uit Polen en weet-ik-veel-waar halen om seizoensgerelateerd werk te doen".