Nieuwe 'muis' tegen RSI

Icoon GamesIn de strijd tegen RSI heeft het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam een nieuw wapen ontwikkeld: het paard. Dit een soort muis, die op een dusdanige manier is ontwikkeld, dat de handspieren optimale ontspanning genieten.

Paul Helder van het bedrijf Hippus, dat de productie op zich neemt, beschrijft het paard als volgt: "De momenten dat je hem niet gebruikt, rust de hand uit op het paard. Door de vorm en de grootte vallen de pink en de duim als de benen van een ruiter om het paard heen, het grote brede zijvlak geeft volledige steun aan de
handpalm, als een zadel."


Het product is getest door proefpersonen. Uit de testresultaten is gebleken dat de klachten aan nek, schouder, arm en hand afnamen of geheel verdwenen. Helder: "We hebben de spierspanning gemeten tijdens het 'muizen' en die bleek vaak geheel afwezig."

In Nederland lopen twee miljoen mensen kans op RSI. Een beraming van een onderzoeksbureau wees uit dat dit de maatschappij jaarlijks ongeveer twee miljard euro kost. Elk jaar gaan er 340.000 tot 675.000 werknemers naar de dokter met werkgerelateerde klachten aan arm, nek of schouder. Door talloze maatregelen, zoals een betere werkhouding en een aanpassing van de werkplek, lijkt het aantal gevallen van RSI de laatste jaren af te nemen.

Hakan Kuyucu
Het paard, voor meer info en plaatjes, zie: Hippus.nl


Met dank aan vegterb voor de submit.