Voetbal: Uitslag Ajax - PSV

Icoon EredivisiePSV is de nieuwe lijstaanvoerder in de Eredivisie. De topper tegen Ajax wist de Eindhovense ploeg met een minimaal verschil te winnen: 0-1. De selectie van Ronald Koeman, welke met tien man het einde haalde, wist de treffer uit een dood spelmoment te maken.

Ondanks het feit dat de wedstrijd tussen Ajax en PSV erg spannend was, was het voetbal in de beginfase van het duel het beste. De Eindhovenaren waren via Arouna Koné gevaarlijk, maar hierna namen de Amsterdammers de regie over. De ploeg van Koeman wist namelijk niet wat ze met de zwevende Kenneth Perez moesten doen. Bovendien kreeg Tom de Mul aan de rechterkant voldoende ruimte om zo nu en dan een bal voor te geven.

Het veldoverwicht wat Ajax had betaalde zich niet uit in doelpunten, maar wel in kaarten. In het eerste half uur van de wedstrijd trok arbiter Jan Wegereef een gele kaart voor Ibrahim Afellay, Edison Méndez en Timmy Simons van PSV. Ondanks het feit dat Ajax beter was kreeg het geen kansen. Alle aanvallen die de Amsterdamse ploeg uitvoerde kwamen niet verder dan het stafschopgebied. En als dat wel zo was, dan stond Heurelho da Silva Gomes goed opgesteld.

Na de thee leek PSV iets sterker te worden, maar het gevaar kwam vooral voort uit de corners en vrije trappen die de ploeg kreeg. Eerst kopte Jan Kromkamp nog over het doel van keeper Maarten Stekelenburg, maar even later wist Timmy Simons, na een vrije trap van Edíson Mendez, wel raak te koppen. Hierna leunde de Eindhovense ploeg op de verdediging en gokte op een geslaagde counter via de snelle Jefferson Farfán en Koné. Toch leek het nog mis te gaan voor PSV toen Mendéz zijn tweede gele kaart kreeg. De Ecuadoriaan schoot de bal weg nadat Wegereef al op zijn fluit had geblazen. De arbiter kon niet anders dan hem zijn tweede kaart van de middag voor te houden.

In de slotfase kreeg PSV de grootste kans. Cocu speelde de bal naar Koné, maar de Ivoriaan schoot de bal hard op de paal. Ajax kon nog wel wat terug doen via Wesley Sneijder. De speler was dit seizoen al enige keren belangrijk voor de ploeg uit de hoofdstad, maar deze keer kon hij het tij niet keren. PSV nam de punten uiteindelijk mee naar Eindhoven.

------------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!
Submitter:  Bron: NOS-TT e.a