Huwelijksreis Nederlanders in nachtmerrie geŽindigd

Icoon AlgemeenDe huwelijksreis van een pasgetrouwd Nederlands stel is in Nieuw-Zeeland uitgelopen op een nachtmerrie. Het tweetal werd het slachtoffer van ontvoering, beroving en de vrouw werd onder de ogen van haar echtgenoot verkracht, meldden Nieuw-Zeelandse media.

Het drama had vrijdag plaats in het noorden van het Noordereiland. Twee tot nog onbekende mannen verschaften zich met geweld toegang tot de camper van het stel. Onder bedreiging van een geweer bonden de overvallers de Nederlanders vast en reden met hen van pinautomaat tot pinautomaat. Het duo dwong de slachtoffers geld op te nemen. De vrouw werd intussen verkracht.

Omstreeks drie uur 's nachts hielden de overvallers het voor gezien en verdwenen. Het echtpaar zocht daarop hulp bij de bewoners van een nabijgelegen huis. Ze zijn door de politie opgevangen. De vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. De autoriteiten omschrijven de misdaad als ''sinister'' en ''zeer ongewoon''. Een grote zoekactie is op touw gezet naar de twee daders. De getraumatiseerde slachtoffers willen niet met media spreken.

-
Link: berichtgeving in de Nieuw-Zeelandse media.