Politici kibbelen over Studio Voetbal

Het is nog onduidelijk of Balkenende en Rutte zondag te gast zullen zijn in programma Studio Voetbal van de NOS. Afgelopen zondag nodigde presentator Jack van Gelder spontaan de lijsttrekkers van het CDA, de PvdA, de VVD en de SP uit. Wouter Bos van de PvdA en Jan Marijnissen van de SP, beiden voetballiefhebbers, waren direct enthousiast; Balkenende en Rutte twijfelden beiden erg.

Het CDA en de VVD bedachten een oplossing en wilden Maxime Verhagen (PSV-fan) en Henk Kamp (FC Twente), respectievelijk de nummer 2 en 3 op de lijst van het CDA en de VVD, afvaardigen. Dit voorstel viel echter niet in goede aarde bij de PvdA: "Óf er komen lijsttrekkers, óf niet. En dan dus ook Bos niet", aldus een woordvoerder. Presentator Jack van Gelder is het daarmee eens: "We hebben alleen de lijsttrekkers uitgenodigd en het lijkt me ook hartstikke leuk voor ze. Dus hier zijn we nog niet over uitgesproken."

Aanleiding voor de spontante uitnodiging van Van gelder was vaste analist Youri Mulder, mede-ondertekenaar van een GroenLinks-oproep topinkomens aan te pakken. "Het leek me hartstikke leuk om de lijsttrekkers ook eens te laten praten over zaken buiten de pensioenen of de hypotheekaftrek", aldus Van Gelder, die bij de vorige verkiezingen op de LPF stemde. "Bijvoorbeeld over voetbalrellen, de kosten van politie-inzet of geld voor de sport. Als Ajax van PSV heeft gewonnen, gaan we ze echt niet vragen of er te weinig met de punt naar voren of naar achteren is gespeeld."

Van Gelder, Balkenende, Bos, Rutte, Marijnissen, Mulder en Borst