Site toont woningen BN'ers via Google Maps

Icoon InternetEen internetbureau heeft een website gelanceerd waarop op basis van Google Maps de woningen van bekende Nederlanders in beeld worden gebracht. Op de site, Casabobo.nl, kan gezocht worden naar BN'ers op basis van regio, naam en woonplaats. Ook zijn de BN'ers ingedeeld op soort, zoals: acteurs, artiesten, politici, presentatoren en sporters.

Volgens de makers is de site bedoeld voor "de voyeuristische internetter". De makers zeggen de mogelijkheden van Google Maps duidelijker te willen maken voor een breed publiek. Of de BN'ers in kwestie blij zijn met het initiatief is de vraag. De gegevens hebben ze achterhaald via internetzoekmachines. "Casabobo.nl brengt daarom geen privacygevoelige informatie naar buiten, maar toont de publiek bekende gegevens op een innovatie manier. Op verzoek verwijdert Casabobo de gegevens van de persoon in kwestie.", aldus de makers.

De site toont heeft naast een zoekmachine ook een kaart waarop met icoontjes de BN'ers worden aangeduid. De gebruiker kan inzoomen om zo de huizen te bekijken. De regio's waar zich relatief veel bobo's ophouden, zoals de grachtengordel van Amsterdam, politiek Den Haag en het Gooi, zijn speciaal aangeduid. Op dit moment zijn er zo'n 90 BN'ers vermeld en vindbaar op de website. De bedoeling is dat dit steeds verder uitgebreid wordt. Gebruikers van de site kunnen zelf een bijdrage toevoegen, die na verificatie wordt toegevoegd aan het bestand.

Overigens kan de site de drukte maar moeilijk aan. Op moment van schrijven is de site uit de lucht. Eerder was deze wel bereikbaar, maar toen zeer traag. Nieuwsgierigen zullen dus nog even geduld moeten hebben.
Submitter:  Bron: Persbericht