Duitse kinderverkrachter vlucht dak op

BuitenlandsDe Duitser Mario M., die momenteel bij onze oosterburen terechtstaat wegens het ontvoeren en honderdvoudig verkrachten van de 13-jarige Stephanie R., wist gisteren op het dak te klimmen van de gevangenis van Dresden. Tijdens het luchten ontsnapte hij aan de bewakers en klauterde omhoog. Pas om vier uur vannacht kwam hij er weer vanaf.

Naar verluidt wilde de 36-jarige M. de toezegging dat video's waarop te zien is hoe hij het meisje misbruikt, niet in de rechtszaal worden getoond.

De Duitser ontvoerde Stephanie begin in januari van dit jaar en sloot haar op in een houten kist. Zo hield hij haar 5 weken gevangen in zijn woning. In die periode verkrachtte hij het meisje meerdere malen per dag waarvan hij ook opnamen schoot.

's Nachts maakte hij wel eens een wandelingetje met haar. Stephanie wist toen ongemerkt briefjes te laten vallen waarop ze hulp zocht. Een wandelaar vond er één en ging naar de politie die het meisje niet veel later kon bevrijden.

'Klote justitie'
De vader van Stephanie ontplofte gisteren bijna bij het horen van de dakklim-actie van M.: ''We hebben zo vaak gezegd dat dit varken gevaarlijk is. Ongelooflijk dat hij mag wandelen en dan ook nog kan ontsnappen. Hij moet vastgeketend in z'n cel zitten, net zoals hij met Stephanie heeft gedaan. Dit is niet te bevatten, klote justitie.''

De rechtszaak tegen Mario M. begon maandag ook al tumultueus. Hij moest met veel geweld in bedwang worden gehouden. M. was al eerder veroordeeld voor kinderverkrachting. Wegens goed gedrag kwam hij in 2002 na ruim drie jaar vrij. Deskundigen stelden dat herhaling niet waarschijnlijk zou zijn. Een blunder van jewelste blijkt achteraf.Mario M.