Man drinkt whisky leeg door handbagageregel

Icoon Opmerkelijk De nieuwe EU-regels voor het meenemen van handbagage hebben tot vreemde taferelen geleid. Zo dronk een passagier die een overstap maakte op Schiphol, voor het instappen van zijn vlucht een fles whisky in ťťn keer helemaal leeg. De man moest afgevoerd worden naar de EHBO. Hij kwam tot zijn actie omdat hij de dure fles niet mee mocht nemen aan boord.

Passagiers die op Schiphol beginnen aan hun reis kunnen vaak de spullen nog in de bagageruimte meenemen. Maar overstappende passagiers die op Schiphol producten als shampoo, contactlenzenvloeistof en drank kopen, moeten deze voor het instappen weggooien. Een vrouw die wilde overstappen op een vlucht naar Duitsland, vond de maatregel zo belachelijk dat ze met de trein haar reis voorzette.

Schiphol houdt streng toezicht om de EU-regels na te leven. Alleen maar zeer kleine hoeveelheden vloeistof mogen meegenomen worden aan boord. Schiphol controleert dagelijks iets minder dan 100.000 mensen en heeft 600 extra werknemers aangenomen om de controles uit te kunnen voeren.Zonde om weg te gooien...