CDA fors boven PvdA in peiling

Icoon VerkiezingenEr is geen sprake meer van een nek-aan-nek race tussen het CDA en de PvdA. Dat stelt Maurice de Hond aan de hand van zijn laatste peiling. Het CDA blijft in vergelijking met vorige week op 44 zetels staan, terwijl de PvdA twee zetels verliest en op 38 komt.

Ook de VVD verliest twee zetels en komt uit op 21. De winnaars van dit verlies zijn de SP en de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders. De SP staat zelfs op evenveel zetels als de VVD.

Door het toegenomen verschil tussen CDA en PvdA wordt strategisch stemmen steeds minder interessant. Dit kan de komende tijd zorgen voor een verdere verschuiving van de PvdA naar de SP.

De Partij van de Arbeid had juist gehoopt dat de rechtstreekse confrontatie tussen Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende betere peilingen zou opleveren. Ondanks dat de kijkers van dat debat op RTL 4 Wouter Bos nipt de winnaar noemde, blijkt van zetelwinst geen sprake te zijn. Maurice de Hond stelde afgelopen weekend al dat die winst vooral kwam omdat er ook meer PvdA-aanhangers naar het debat keken.

Met dank aan Hi_flyer voor de submit.