Voetbal: Afellay is al 'voetbal-Nederlander'

Ibrahim AfellayIbrahim Afellay van PSV, die is opgenomen in de voorlopige selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland, is al 'voetbal-Nederlander'. Zo staat hij te boek bij de wereldvoetbalfederatie FIFA omdat hij heeft deelgenomen aan het wereldkampioenschap onder 20 jaar.

Indien hij door bondscoach Marco van Basten wordt opgeroepen voor de definitieve selectie en hij ook in actie zal komen, is de geboren Marokkaan definitief Oranje-international. Ook al betreft het duel tegen Engeland niet meer dan een vrienschappelijke interland. Na een optreden in Oranje kan hij niet meer voor Marokko uitkomen.

Eerder werd er vanuit gegaan dat Affelay nog wel even de tijd had voor een beslissing en dat het spelen van de wedstrijd tegen Engeland niet zou betekenen dat hij nooit meer voor Marokko kan uitkomen. "Het is écht een heel moeilijke keuze, écht heel moeilijk. Ik ga er de komende weken met mijn moeder, mijn broer en mijn begeleider goed over praten", zo zei hij toen nog. Mogelijk moet hij nu dus veel sneller beslissen.

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.