Groep paarden verdronken door zware storm

Icoon WeerBij de storm die afgelopen nacht over Nederland trok, zijn in het Friese Marrum tenminste vijftien paarden verdronken door hoog water. De brandweer is op dit moment bezig om de overige paarden, van de groep van honderd paarden, te redden. Het hoge water is te wijten aan de zware storm waar het KNMI dinsdagavond voor waarschuwde. Verder is de schade beperkt gebleven tot omgewaaide bomen.

Bij één van die omgewaaide bomen heeft een wildplasser in Amsterdam een nat pak gekregen. Hij plaste niet tegen de wind in, maar door de wind werd de boom waar hij tegen stond te plassen, met wortel en al omgeduwd en viel de man in het Singel. De man kon vervolgens op eigen kracht aan de kant komen. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, waarop hij na onderzoek naar huis mocht.

In Ranum heeft een bestuurder van een auto erg veel geluk gehad toen hij richting Baflo reed. Door de harde wind brak er een tak af en kwam die door zijn voorruit heen. Door snel reageren, raakte de man alleen lichtgewond aan zijn hand.


De automobilist heeft erg veel geluk gehad


Met dank aan YubYub, Andyy en Mrjay voor de submit.