Groei aantal internetters vlakt af

Icoon InternetNederland telt op dit moment 10,9 miljoen internetters. Daarmee is de groei van het aantal mensen dat gebruik maakt van het internet afgevlakt, zo liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag weten.

Vorig jaar waren er nog 10,7 miljoen internetters tegen 8,9 miljoen vier jaar geleden. De meeste mensen surfen via een snelle internetverbinding. Ruim 80 procent van de huishoudens met internet beschikt over breedband tegenover een kwart vier jaar geleden. Nu heeft twee derde van alle huishoudens breedbandinternet.

Nederlanders doen verder steeds meer via het internet. Zo kopen ze vaker bij online winkels. Inmiddels doet ruim twee derde van de gebruikers zijn bankzaken online. Dat komt neer op een stijging van negen procentpunt vergeleken met 2005.

Ruim negentig procent van alle internetters gebruikt e-mail en ongeveer veertig procent chat met programma's als MSN. Het zijn vooral jongeren die zich daarmee bezighouden. Telefoneren via het internet wint ook aan populariteit.