Voetbal: Uitslag PSV - Galatasaray

Icoon Champions LeagueIn een matig duel heeft PSV wederom van Galatasaray gewonnen. Deze keer was de ploeg van Ronald Koeman met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van Timmy Simons en Arouna Koné. Bovendien wist de ploeg uit Eindhoven zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Het eerste wapenfeit was, net als twee weken geleden, afkomstig van Galatasaray. Sarioglu schoot van buiten het stafschopgebied op het doel van Heurelho da Silva Gomes. De keeper van PSV kon de bal over het doel tikken. De eerste kans voor de ploeg van Koeman volgde vijf minuten later. Via Jefferson Farfán en Ibrahim Affelay kwam de bal bij Koné terecht. Het schot op doel, wat hierop volgde, leverde niets op. Beiden ploegen kregen hierna nog wel wat kansen, maar echt gevaarlijk waren deze niet. De Turkse ploeg moest vijf minuten voor tijd met tien spelers de tweede helft in, nadat hij de rode kaart kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Farfán.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat er een 0-0 in de lucht zat. Toch kwam PSV na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Simons. In laatste vijf minuten stelde PSV de zege veilig dankzij Koné. Na een individuele actie, hij stuurde een paar verdedigers het bos in, rondde hij perfect af. In de slotfase kreeg de Eindhovense ploeg ook nog een goede kans op de derde treffer, maar Farfán wist de bal niet in het doel te krijgen.

Alle uitslagen van dinsdag:
Poule A: Levski Sofia - Weder Bremen (0-3)
Poule A: FC Barcelona - Chelsea (2-2)
Poule B: Spartak Moskou - Internazionale (0-1)
Poule B: Bayern München - Sporting Portugal (0-0)
Poule C: Liverpool - Girondins Bordeaux (3-0)
Poule C: PSV - Galatasaray (2-0)
Poule D: Sjachtar Donetsk - Valencia (2-2)
Poule D: AS Roma - Olympiakos Piraeus (1-1)

-------
Kijk voor het complete verslag van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray op de FOK! Voetbalmanager!