Voetbal: Van der Sar niet in voorlopige selectie

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten en John van 't Schip hebben voor de oefenwedstrijd tegen Engeland 28 spelers in de voorselectie opgenomen. Op 15 november speelt het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen de Engelse nationale ploeg. Opvallendste afwezige in deze selectie is doelman en aanvoerder Edwin van der Sar.

"Toen Edwin afgelopen zomer aangaf nog door te willen gaan bij het Nederlands elftal, hebben we afgesproken dat we in het geval van oefenwedstrijden per duel zouden kijken of hij er wel of niet bij is", zegt Van Basten over de absentie van Van der Sar. "Deze keer heeft hij aangegeven geen gebruik te maken van de uitnodiging." Sander Boschker (FC Twente) is nu opgeroepen als derde doelman.

Verrassend is de naam van Evander Sno (Celtic). Afgelopen zomer, na een slecht jaar bij NAC Breda, was de middenvelder nog niet goed genoeg om voor Feyenoord uit te komen. Inmiddels heeft de speler van de Schotse ploeg al in de Champions League gedebuteerd en speelt hij regelmatig bij de kampioen van Schotland. Verder keert ook Barry Opdam weer terug in de voorselectie voor Oranje. Vlak voor aanvang van het WK in Duitsland van afgelopen zomer viel de verdediger van AZ buiten de boot. Alles wijst er nu op dat de ervaren speler een nieuwe kans krijgt onder Van Basten.

Op 10 november zullen Van 't Schip en Van Basten bekend maken wie er in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen Engeland. Dit duel wordt dan op 15 november in de Amsterdam ArenA gespeeld.

De voorlopige selectie:

Doel:
Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Sander Boschker (FC Twente).

Verdediging:
Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), André Ooijer (Blackburn Rovers), Khalid Boulahrouz (Chelsea) en Joris Mathijsen (HSV).

Middenveld:
Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Demy de Zeeuw (allen AZ), Evander Sno (Celtic), Ibrahim Afellay (PSV), Rafael van der Vaart (HSV) en Denny Landzaat (Wigan Athletic).

Aanval:
Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Danny Koevermans (AZ), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Arjen Robben (Chelsea) en Dirk Kuyt (Liverpool).

--------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!