40.000 Franse studentes in prostitutie

ProstitueesVolgens het Franse syndicat SUD-Étudiant neemt de prostitutie onder studenten hand over hand toe. Inmiddels zouden zo'n 40 duizend studenten werkzaam zijn in de erotische industrie. Erotische bars, escortservices en internetprostitutie zijn favoriet. Onder andere in Parijs, Lyon, Montpellier en Brussel zijn plaatsen waar het fenomeen veel voorkomt.

De toename van deze vorm van bijverdienste onder studenten is het gevolg van de dalende koopkracht onder studenten. De kosten van onder andere kamers stijgen snel, zonder dat daar een even snel stijgende beurs tegenover staat, zegt Guillaume Houzel, president van het conseil de l'Observatoire de la vie étudiente (OVE). Het zou echter ook gedeeltelijk te maken hebben met een steeds meer consumptief ingestelde maatschappij, waarin geld steeds belangrijker wordt.

De OVE maakt zich overigens zorgen over de toenemende armoede onder studenten. Volgens hen leven in Frankrijk 45 duizend studenten in "zeer grote armoede" en hebben nog eens 225 duizend heel veel moeite om hun studie te bekostigen.

Van de studentenprostitués is slechts 1 op de 57 man. Waar de andere jongens hun geld vandaan halen, is niet bekend. Frankrijk is trouwens zeker niet het enige land waar studenten in de prostitutie werken. Eerder was in het nieuws dat in Groot-Brittanië een vergelijkbare trend waarneembaar is.