ME beŰindigt verjaardagsfeest in Den Bosch

PolitieDe Mobiele Eenheid (ME) heeft zondagavond rond middernacht een eind gemaakt aan een verjaardagsfeest in de tuin van een woning aan het Gaasterland in Den Bosch. Wegens agressie tegen de politie werden vier personen aangehouden, meldde een woordvoerder van de politie maandag.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van een jongetje was in de achtertuin een tent en een professionele geluidsinstallatie opgezet. Het leidde tot veel klachten van buurtbewoners. Rond 18.30 uur ging de politie voor de tweede keer poolshoogte nemen. Acht agenten troffen een groep van ongeveer dertig mensen, van wie er enkele beschonken waren.

De feestgangers keerden zich tegen de politie. Er werd geduwd, getrokken, geslagen en gedreigd. Een vechthond werd op de agenten losgelaten. Uit vrees voor een veldslag trok de politie zich terug, aldus de woordvoerder.

Met hulp van een half peloton ME'ers werden uiteindelijk een 39-jarige man, een 38-jarige vrouw en een 17-jarige jongen aangehouden. Een vrouw die later verhaal kwam halen op het politiebureau werd eveneens gearresteerd.

Onder de arrestanten zijn de ouders van het jarige kind. Het jongetje is elders ondergebracht. De politie verwacht de komende dagen nog meer aanhoudingen te verrichten.

Met dank aan calvobbes voor de submit.