Gezin eist 1,7 miljoen voor rat in salade

Icoon Opmerkelijk Een gezin uit de Amerikaanse staat Texas heeft 1,7 miljoen dollar van McDonald's geŽist, omdat ze een dode rat in hun salade aangetroffen hadden. Dat heeft The Dallas Morning News gemeld.

Het meisje Christine Haley en het kindermeisje van het gezin besloten begin juni eten te halen bij het McDonald's-filiaal in het stadje Southlake. Thuis begonnen ze de salade op te eten die ze daar gekocht hadden. Na enkele happen genomen te hebben vonden ze een vijftien centimeter lange, jonge, zwarte rat tussen het eten, die met geopende mond op z'n rug in de sla lag. De vrouwen werden door de happen die ze genomen hadden ernstig ziek en hebben lange tijd lichamelijke klachten overgehouden aan het incident. Vandaar dat de man van Haley een dergelijk hoge schadevergoeding heeft geŽist.

McDonald's stelt in een reactie dat de veiligheid en het welzijn van klanten altijd voorop staat. Ook zou het bedrijf de hoogste standaarden hanteren om de veiligheid en kwaliteit van het voedsel te kunnen garanderen. Het bedrijf is een onderzoek gestart om te kijken in hoeverre het verhaal klopt.