Japanner breekt wereldrecord hamburgers eten

Icoon Bizar De Japanse Takeru Kobayashi heeft succesvol zijn titel verdedigd in de jaarlijkse hamburger-eetwedstrijd in de Amerikaanse staat Tennessee. Hij heeft zijn eigen wereldrecord ruimschoots overtroffen met 97 hamburgers in acht minuten. Ook alle voorgaande edities van het toernooi heeft hij gewonnen. Vorig jaar at hij 67 hamburgers en in 2004 kreeg hij 69 hamburgers naar binnen. De Japanner wint opnieuw de hoofdprijs van 10.000 dollar.

Opvallend is dat andere kandidaten ook goed presteerden. De tweede plaats is voor Joey Chestnut met 91 hamburgers en de derde plaats gaat naar Pat Bertoletti met 76. Er zijn vele strategieën om de wedstrijd te winnen. Zo mag je de hamburgers in één keer geheel opeten, maar mag je ze ook in delen verorberen. De strategie die Kobayashi meestal gebruikt is dat hij de broodjes eerst in water doopt om ze makkelijker naar binnen te krijgen. Ook eet hij extra veel sla om een grote maag te krijgen.

De Japanner is niet alleen goed in het eten van hamburgers, hij is ook kampioen hot dog-eten. Dit jaar at hij 49 hot dogs in 12 minuten en won daarmee de jaarlijkse wedstrijd op Coney Island in de Amerikaanse staat New York.Kobayashi bij een eerdere hot dog-wedstrijd


Een voorbeeld van zo'n wedstrijd