Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 10

Icoon EredivisieOok dit weekend werd er weer een speelronde afgewerkt in de Eredivisie. Feyenoord wist, een week na de nederlaag tegen Ajax, te winnen van Roda JC. Lange tijd leek het er op dat de Rotterdammers wederom tegen een nederlaag aan zouden lopen. De Limburgse ploeg kwam verdiend op voorsprong via Adil Ramzi. Voor rust maakte Angelos Charisteas zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. In de tweede helft wist Stijn Huysegems de zege voor de ploeg van Erwin Koeman veilig te stellen.

Ook AZ wist dit weekend weer drie punten aan het conto toe te voegen. Deze keer werd FC Utrecht met 5-1 terug naar huis gestuurd. Stijn Schaars was de eerste die het doel wist te vinden. In de tweede helft bouwde de Alkmaarders de marge uit via treffers van Shota Arveladze, David Mendes da Silva (2x) en Maarten Martens. Marc-Antoine Fortuné deed in blessuretijd nog wat terug voor de ploeg uit de Domstad.

FC Groningen is er in geslaagd om voor het eerst dit seizoen, tijdens een uitduel, de 0 te houden. Tegen NAC Breda stond na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Beiden ploegen creerden voldoende kansen, maar niemand wist het net te vinden. Sparta Rotterdam wist voor het eerst dit seizoen te winnen. Tegen Willem II was het doelpunt van Ivan Cvetkov, in de tweede helft, voldoende voor de winst. Tot slot was FC Twente vele malen te sterk voor NEC. De Nijmegenaren verloren met 4-0 bij de ploeg uit Enschede. Het duel was na ruim een kwatier al gespeeld toen Twente al driemaal wist te scoren. In de slotfase scoorde Blaise N'Kufo ook nog.