'Burger moet Eerste Kamer kiezen'

Eerste Kamer De Eerste Kamer moet door burgers rechtstreeks worden gekozen. De manier waarop dat nu gebeurt is ouderwets en niet democratisch. Dat vindt Wim van der Noordt, kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA in de Eerste Kamer. Momenteel kiezen leden van de twaalf Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer.

Maar hij vindt ook dat de Eerste Kamer meer macht moet krijgen. Zo vindt hij het belachelijk dat de Tweede Kamer parlementaire enquŕtes mag uitvoeren. Hij vindt dat een taak voor de Eerste Kamer. "Het is toch vreemd dat de Tweede Kamer zichzelf via een parlementaire enquŕtecommissie kan controleren. Het is bijna hetzelfde als je je eigen ingevulde belastingbiljet door je huisgenoot laat controleren, in plaats van door de Belastingdienst", aldus het huidige gemeenteraadslid in Enschede.

PvdA-leden kunnen tot maandagnacht kiezen wie zij als lijsttrekker voor de Eerste Kamer willen. De andere kandidaaat is Han Noten, die momenteel fractievoorzitter is voor de PvdA in de Eerste Kamer.