Gewonden door 'crofty bomb'-rage

Icoon Binnenlands Een 11-jarige jongen uit Gorinchem is woensdag zwaargewond geraakt aan het oog toen een 'crofty bomb', een zelfgemaakte bom van gootsteenontstopper, ontplofte. Twee dagen eerder raakte een hond gewond aan zijn tong en bek toen het dier snuffelde aan een dergelijke bom en deze explodeerde. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De GGD en de gemeentelijke hulpdiensten in Zuid-Holland-Zuid zijn niet blij met de nieuwe rage onder internetters. Naar aanleiding van deze twee nieuwe incidenten waarschuwen de hulpinstanties jongeren en hun ouders voor deze gevaarlijke rage. De ontstopper kan volgens hen grote schade aan mens en dier aanrichten. Ouders worden opgeroepen het chemische product buiten bereik van kinderen en jongeren te bewaren.

Drogisterijketen Kruidvat heeft woensdag een bericht naar alle filialen verstuurd, waarin het personeel wordt opgeroepen extra op te letten bij de verkoop van gootsteenontstopper aan minderjarigen. De winkel zal het product wel blijven verkopen.Ongeluk met een 'crofty bomb'