Stiltezones treinen beter zichtbaar

Icoon Vervoer Stiltezones in intercitytreinen zullen vanaf donderdag beter zichtbaar worden. De aanduidingen van de stiltezones zijn zowel aan de buiten- als binnenzijde beter zichtbaar gemaakt. Zo komt er aan de bovenzijde van de ramen een transparante strook waarin een 'S' en de woorden 'stilte' en 'silence' zijn opgenomen. Dat heeft de NS donderdag gemeld.

Bij het binnenrijden van de treinen is volgens de NS duidelijk te zien waar de stiltezones zich bevinden. Het is de bedoeling dat in december het grootste deel van de treinen is voorzien van de stroken.

De verandering komt voor uit een onderzoek van de NS onder treinreizigers waaruit blijkt dat ze graag in stilte reizen. De meerderheid van de mensen, gemiddeld bijna negentig procent, heeft behoefte om in stilte te werken, lezen, ontspannen of van het uitzicht te genieten.

In de intercitytreinen bestaat gemiddeld dertig procent van de zitplaatsen uit stiltezones. Deze zijn alleen erg slecht te zien, omdat alleen een klein symbool aangeeft dat het stilteruimtes zijn.